Koronavírus: Szlovákia fokozza az ellenőrzéseket

Szlovákia több biztonsági intézkedést is foganatosít a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében - írja a Paraméter.
Szász Péter, 2020. január 27. hétfő, 14:41
Fotó: Getty Images

Ellenőrzik többek között a repülőterek, határátkelők és a kórházak felkészültségét - mondta Peter Pellegrini kormányfő, miután válságstábot hívott össze.

A miniszterelnök felszólította az embereket, hogy oltassák be magukat influenza ellen és ne terjesszenek pánikot. Egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy ebben az időszakban érdemes megfontolni a külföldre utazást - olvasható a portálon.

A Közegészségügyi Hivatal hamarosan megoszt a nyilvánossággal egy telefonszámot és egy e-mail-címet, amelyen keresztül az emberek információt kérhetnek a vírusfertőzés tüneteiről és elmondhatják a saját magukon tapasztalt tüneteket, hogy tanácsot kérjenek.

Szlovákiában jelenleg még három koronavírus-gyanús esetet vizsgálnak, de Pellegrini feltételezi, hogy az ő esetükben is negatívak lesznek a tesztek eredményei. A Közegészségügyi Hivatal egyelőre nem tervezi korlátozni a nyilvános eseményeket.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK