Magyarok rekedtek egy karantén alá helyezett hajón

Három magyarról tud a Külgazdasági és Külügyminisztérium, akik a Japán mellett karanténba vont tengerjáró hajón dolgozik, ők nincsenek a fertőzöttek között - mondta Menczer Tamás a tárca tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Facebookoon.
Szász Péter, 2020. február 5. szerda, 14:46
Fotó: Reuters

Az ottani követség mindent megtesz azért, hogy telefonon kapcsolatba lépjen velük. Emellett tudnak egy magyarról, akit a Fülöp-szigeteken vizsgálnak, ő korábban lázas volt, de már nem az, és jól van. Még várnak a koronavírus-teszt elvégésére.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy tudnak egy lázas magyarról, akit Vietnámban vizsgálnak.

Minden magyar számíthat a KKM és a külképviseletek segítségére - idézi az MTI a videóban elhangzottakat.

A szerda reggeli adatok szerint közel ötszázan hunytak el a betegségben és több mint 24 ezerre becslik a fertőzöttek számát.

A halálozási arány némiképp javult, az egy nappal korábbi 3,1 százalék a kedd éjfélig jelentett legújabb esetek tükrében 2,87 százalékra enyhült. A kór továbbra is a tartomány székhelyén, Vuhanban követeli a legtöbb életet, a városban a halálozási arány jelenleg 4,3 százalék, de még ez is javulást jelent az előző nap közölt, 4,9 százalékos rátához képest.

Ha kérdése van a koronavírussal kapcsolatban, hívja a Nemzeti Népegészségügyi Központot a 06-80-277-455-ös és a 06-80-277-456-os számon. Az információs vonal a hét minden napján 24 órában elérhető, mobil- és vezetékes telefonról is tárcsázható.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tlg01, 2020.02.05 15:08

és csapataink mit csinálnak?
ki kell adni a parancsot induljon a tek
"azoncoffortmelegébenstandepityerehopp"
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html