Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) szombat esti bejelentése szerint az előző 24 órában 53 ember halt meg a SARS-CoV-2 vírus okozta Covid-19 megbetegedésben, valamennyien Angliában. Az Egyesült Királyság egészében így eddig összesen 233 halottja van a járványnak.

Az NHS adatai szerint az utóbbi egy napban elhunyt betegek közül a legfiatalabb 45, a legidősebb 94 éves volt, és mindegyikük krónikus betegségekkel küszködött fertőződése előtt.

A szűréssel kimutatott fertőzések száma átlépte az ötezret. Az NHS tájékoztatása szerint szombatig az Egyesült Királyságban 72 818 szűrést végeztek és 5018 páciens szervezetében mutatták ki a Covid-19 betegséget okozó új koronavírust.

Ez azt jelenti, hogy egy nap alatt 1035-tel emelkedett a hivatalosan azonosított brit esetek száma; ez eddig a legnagyobb napi növekedés.

A brit kormány előző este bejelentett rendelete alapján szombattól országszerte zárva tartanak a pubok, az éttermek, a kávézók, a szabadidőközpontok, a mozik és a színházak, hétfőtől pedig szünetel a tanítás az iskolákban.

Boris Johnson miniszterelnök közölte: bízik abban, hogy ezekkel az intézkedésekkel tizenkét héten belül ellenőrzés alá lehet vonni a járványhelyzetet az Egyesült Királyságban.