Egy nap alatt 133 áldozatot követelt a járvány Olaszországban

Olaszországban 133 újabb halálos áldozatot regisztráltak 24 óra alatt, ezzel szombaton 366-ra emelkedett az új koronavírus fertőzés halálos áldozatainak a száma - jelentették be olasz egészségügyi illetékesek vasárnap este az MTI híre szerint.
Domokos Erika, 2020. március 8. vasárnap, 19:18
Fotó: Getty Images

A koronavírus fertőzöttek száma 6387-re nőtt az előző napi 5883 esetről.

A koronavírus-járvány által leginkább sújtott Lombardiában a halálos áldozatok száma egyetlen nap alatt 154-ről 257-re emelkedett.

A vírusfertőzöttek közül eddig 622-en gyógyultak meg, a fertőzöttek közül 3557-et kezelnek kórházban, intenzív osztályon 650 beteg van - tették hozzá az illetékesek.

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér hétfőtől nem fogad járatokat a koronavírus-járvánnyal érintett észak-olasz városokból, Milánóból, Bergamóból és Trevisóból - közölte a Budapest Airport Zrt. vasárnap az MTI-vel.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tepsi, 2020.03.08 23:46

"Lombardiában a halálos áldozatok száma egyetlen nap alatt 154-ről 257-re emelkedett.
A vírusfertőzöttek közül eddig 622-en gyógyultak meg,"
A megbetegedettek közül edig 257 meghalt, 622 meggyógyult. A többi fertőzött sorsa még függőben.
Tehát azoknak akik már túl vannak a víruson, az egyharmaduk úgy van túl a víruson hogy kapa, a kétharmaduk úgy van túl a víruson hogy gyógyult. É akkor még Európáról beszélünk, ahol az egészségügy és higiénia sokkal fejlettebb mint máshol. A boltba el kell menni? Dolgozni be kell menni? Úgyhogy akkor mindenki elkapja. A fenti statisztika miatt harmada fűbe harap, kétharmada túléli. Szerencsére a tudomány ma már annyira fejlett hogy -a nemlétező védőoltáson kívül- pontosan annyi "jótanácsot" tudnak adni mint a középkori pestisjárvány doktorai: fertőtlenítés+karantén+húzzunk magunkra csőrösruhát oszt jóéjszakát!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html