Egy újabb rossz és egy jó hír Nagy-Britanniából

Boris Johnson brit miniszterelnök után a brit kormány további tagjáról, Matt Hancock egészségügyi miniszterről is kiderült, hogy megfertőzte a koronavírus. Azért van jó hír is.
Komócsin Sándor, 2020. március 27. péntek, 15:53
Fotó: Getty Images

Új hír Boris Johnson brit miniszterelnök háza tájáról, hogy menyasszonya, Carrie Symonds, aki több hónapos terhes, önkéntes karantént vállalt valahol, vőlegényétől távol. Johnson egyébként dolgozik a Downing Streeten, ám nem vett részt a kormány pénteki tájékoztatóján. Pozitív lett Matt Hancock egészségügyi miniszter koronavírustesztje is, aki szintén önkéntes karanténban zárkózott el a külvilágtól - írta a BBC.

Van azonban egy jó hír is: II. Erzsébet királynő nem találkozott az elmúlt két hétben a kormányfővel, így nem kaphatta el tőle a fertőzést. A 93 éves uralkodó március 11-én találkozott utoljára Johnsonnal. A Buckingham Palace tájékoztatása szerint Erzsébet királynő kitűnő egészségnek örvend. Károly herceg, a 73 éves trónörökös szintén pozitív koronavírustesztet produkált, ő és felesége, a Cornwall hercegné önkéntes karanténban él Balmoralban.

HOZZÁSZÓLÁSOK