Egy esély Venezuelának?

A Venezuela és az Egyesült Államok közötti külkereskedelmi forgalom értéke 4,7 milliárd dollár volt az idei első három hónapban, ami 44,75 százalék növekedés a tavalyi azonos időszakhoz képest - áll a venezuelai-amerikai kereskedelmi kamara (VenAmCham) jelentésében.
Dzindzisz Sztefan, 2017. május 28. vasárnap, 13:33
Fotó: MTI/EPA

A szervezet adatai szerint a március végével záródott három hónapban Venezuela kivitelének az értéke az Egyesült Államokba éves összevetésben 87,3 százalékkal 3,652 milliárd dollárra ugrott - írja az MTI.

A negyedévben a venezuelai exportbevétel 95,33 százaléka az olajeladásból származott. Venezuela a három hónapban napi átlagban 710 ezer hordó kőolaj exportált az Egyesült Államokba. (Elképesztő, mi megy Venezuelában.)

Az idei első negyedévben az Egyesült Államokból származó venezuelai import 17,96 százalékkal csaknem 1 milliárd dollárra esett.

Venezuela és az Egyesült Államok 2010-ben nyitott kölcsönösen diplomáciai képviseletet egymás országában, amelyeknek az élére azonban egyikük sem állított nagykövetet. Venezuela legfontosabb kereskedelmi partnere az Egyesült Államok.

HOZZÁSZÓLÁSOK