Egy hét haladékot kapott az amerikai kormányzat

Az amerikai képviselők megszavazták a kormány működéséhez szükséges költségvetést, a korábbi évektől eltérően azonban ezúttal mindössze egy hétre biztosították a kormányhivatalok számára a működést - írta az MTI.
Domokos László, 2017. április 28. péntek, 18:41
Fotó: Reuters

A washingtoni politikában szinte bevett szokás, hogy minden évben vita tárgya a kormány működéséhez szükséges költségvetés megszavazása, és a voksolást a törvényhozók gyakran politikai alkuk eszközeként használják fel.

Péntek délelőtt a képviselőház viszonylag könnyen és nagy többséggel - 382:30 arányban - szavazta meg az összeget, de erről még a szenátusnak is voksolnia kell, helyi idő szerint délután.

Ha nem lenne meg a szükséges összeg, akkor pénteken éjféltől legalább néhány kormányzati hivatalnak le kellene állnia.

A folyó pénzügyi év szeptember 30-ig tart, s a törvényhozóknak addig kell biztosítaniuk a kormányhivatalok zökkenőmentes működését.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Rodent, 2017.04.29 09:58

@na4: Nem tudom te melyik adast nezed, de a felsoroltak kozul trumpli egyiket se teszi. Ahogy Mexiko sem fizet a falert. De azert az ostoba es hazug valasztasi igeretekkel legalabb a hulyeket sikerult megteveszteni :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2017.04.29 08:57

A felelőtlenül és fedezet nélkül költekező államaparátust meg kell fékezni. Értsd tengernyi felesleges tintanyalót ki kell rúgni, az államaparátust drasztikusan le kell építeni, a pazarló juttatásokat törölni kell. Ezzel párhuzamosan az adókat csökkenteni kell, hogy a gazdaság erőre kapjon. A szocializmust egyszer és mindenkorra törölni kell. Ezt teszi Trump. Helyes.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html