Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A BBC információi szerint a Bek Air járata Almatiból tartott a fővárosba, Nur-Szultanba. Az utasszállító fedélzetén 100 ember utazott, a szerencsétlenségnek legalább tizenöt halálos áldozata van és legalább hatvan sérültje, de a túlélők felkutatása még jelenleg is zajlik.

A gép Almati repülőteréről próbált felszállni, ám veszített magasságából, majd visszaérve a földre áttört egy betonkerítést, és nekiment egy kisebb épületnek - közölte a kazah légügyi hatóság az Index szerint.

A Reuters szerint a környéken sűrű köd volt, de egyelőre nem tudni, hogy ez okozta-e a szerencsétlenséget. Az RT információi szerint egy Fokker 100 típusú repülőgép zuhant le, ami a Flightradar szerint 23 éves volt. Az RT már 15 halottról, és 66 sérültről ír, valamint arról, hogy legalább egy tucat embert életveszélyes állapotban szállítottak kórházba. A fedélzeten több gyerek is tartózkodott, nyolcat sikerült élve kimenekíteni a gépről.

Egy túlélő a Tengrinews hírportálnak azt mondta: a gép oldalra dőlve emelkedett, és egy erős zaj hallatszott, mielőtt elkezdett süllyedni. A hatóságok egyelőre nem közöltek semmit a baleset okáról.

A kazah légügyi hatóság azonnal felfüggesztette a Fokker 100-as típusú repülőgépek repülését, és teljeskörű vizsgálatot rendelt el. Kaszim-Zsohart Tokajev elnök miután kifejezte részvétét az áldozatok családjainak, azt ígérte, hogy a részletes vizsgálat során a törvény teljes szigorával sújtanak le a felelősökre.