Egy orosz harci gép veszélyesen megközelített egy amerikait

Amerikai sajtóinformációk szerint egy orosz harci repülőgép a Balti-tenger felett csaknem háromméteres távolságban megközelítette az amerikai légierő felderítést végző egyik repülőgépét - írja az MTI.
Szász Péter, 2017. június 20. kedd, 18:32
Fotó: Reuters

A hírt elsőként a Fox televízió jelentette kedden, meg nem nevezett amerikai tisztségviselőkre hivatkozva. Később Danny Hernandez, az amerikai hadsereg európai parancsnokságának szóvivője is megerősítette, hozzátéve, hogy az incidens még hétfőn történt.

A sajtóinformációk szerint a SZU-27-es típusú harci repülő levegő-levegő rakétákat szállított, és "gyorsan" közelítette meg az amerikai RC-135-ös felderítő gépet, amely a Kalinyingrádhoz közeli térségben repült. Az orosz manővert az amerikai fél "provokatívnak" minősítette.

Hernandez azt mondta, hogy az amerikai gép rutinküldetésen volt, és semmilyen szempontból nem provokálta az orosz felet.

Június eleje óta a Balti-tenger feletti térségben több mint 35 alkalommal fordult elő hasonló eset. A mostanit azonban a korábbiakkal szemben az Egyesült Államok jelentősnek ítéli. A Fox által idézett névtelen tisztségviselő szerint ugyanis az oroszok manőverezése "nem volt biztonságos".

Az incidensre azt követően került sor, hogy az orosz védelmi minisztérium bejelentette: célpontnak tekinti a Szíriában az Iszlám Állam nevű terrorszervezet ellen harcoló, amerikaiak vezette koalíciós erők valamennyi repülőgépét az Eufrátesz folyótól nyugatra eső területeken. Egy amerikai vadászgép ugyanis még vasárnap - önvédelemre hivatkozva - lelőtte az orosz támogatást élvező szír kormányzat egyik harci gépét.

Képünk illusztráció

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2017.06.20 21:56

"a Balti-tenger felett"

És akkor az orosz gép a provokátor??
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

subi2, 2017.06.20 19:36

A provokácó ez?, mi a szart keresnek a yenkik a Balti tenger felett? Mit szólnának hozzá ha az oroszok a Mexikói-öböl felett repekdnének? Mindig úgy kell viszonyulni a dolgokhoz, hogy egyszer én állok a pult másik oldalán. csak hát népnek beadják ezt a süket dumát!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html