Egyelőre nincs gond a gázszállítással

Nincs fennakadás az Ukrajna felől érkező földgázszállításban - közölte az FGSZ Földgázszállító Zrt. pénteken az MTI megkeresésére.
MTI, 2014. szeptember 12. péntek, 14:33
Fotó: Napi.hu

A társaság tájékoztatása szerint sem az elmúlt napokban, sem pénteken délelőtt nem tapasztaltak fennakadást az Ukrajna felől Magyarországra érkező orosz földgázszállításban.
Az osztrák energiafelügyelet (E-Control) csütörtök esti jelentése szerint 15 százalékkal kevesebb orosz földgáz érkezett Ausztriába.

A gázmennyiség visszaesése a normális ingadozás keretein belül van - nyilatkozott az osztrák OMV csoport szóvivője az osztrák közszolgálati rádió péntek reggeli műsorában. A szóvivő az osztrák hírügynökségnek még csütörtökön megerősítette, a gázmennyiség visszaeséséről kaptak értesítést az orosz féltől. Hozzátette: a következő napokban még alacsonyabb lehet az orosz gáz mennyisége.

A lengyel állami olaj- és gázkonszern (PGNiG) szerdán jelentette be, hogy a Fehéroroszországon és az Ukrajnán át szállított földgáz mennyisége is csökkent. Szerződéses kötelezettségeihez képest hétfőn 20, kedden pedig 24 százalékkal szállított kevesebbet a Gazprom orosz gázipari vállalat a lengyel partnernek.

Csütörtökön Szlovákia jelezte, hogy 10 százalékkal kevesebb orosz gázt kapott. Egyelőre még nem tisztázott, hogy technikai vagy kereskedelmi jellegű ok miatt csökkentet-e a gáz mennyisége.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

homerosz, 2014.09.14 07:51

ez valami tolvajtulajdonban lévő zrt???

hazudnak, éjjel és nappal. hazudnak, hisz szektás érdekeltség.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ZalanIvan, 2014.09.12 14:45

Egyelőre még nincs is hideg sehol. :)
Az oroszoknak ez akkor lesz hatásos fegyver, amikor előkerülnek a szekrények aljáról a sapkák, sálak, bundás cipők, stb.
Nos akkor már figyelmesen kell majd nézni a bejövő mennyiséget...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html