Egyiptomba készül? Jó hír érkezett

Egyiptom újranyitotta a dahsúri tört falú piramist és mellékpiramisát, a 4600 éves építmények több mint ötven elteltével, 1965 után látogathatók újra - írja a Sky News alapján az Index.
Domokos László, 2019. július 14. vasárnap, 17:20
Fotó: Pixabay

A Kairótól 40 kilométerre délre fekvő dahsúri piramismező legrégebbi piramisát Sznofru fáraó építtette időszámítás előtt 2600 körül.

A látogatók egy megemelt bejáraton keresztül elérhető, 79 méteres alagúton ereszkedhetnek le a fő piramis mélyén található két terembe. Emellett szintén megnyitották a tört falú piramis szomszédságában álló mellékpiramist is, amely 18 méter magas - írta a portál.

A dahsúri piramisok az Unesco világörökségi helyszínnek számító memphiszi nekropoliszhoz tartoznak. Khaled El-Enani egyiptomi régészeti miniszter a Sky News szerint az újranyitás kapcsán azt is bejelentette, hogy a területen találtak kő-, agyag- és fapiramisokat, illetve némelyikben múmiákat is. Előkerültek még későkori fa temetési maszkok és kővágó eszközök is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2019.07.14 21:13

@na4:
Nem mindegy hova mész Egyiptomban sem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2019.07.14 20:56

Egyiptomban már nemegyszer volt véres terrorista merénylet turisták ellen. Egy piramis nem ér meg ennyit.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html