Egymillió dolláros laptop és aranyozott iPod - csecsebecsék karácsonyra

Aki a különleges csecsebecsével akarja meglepni szeretteit, annak megmutathatja ennek lehetőségeit a következő néhány őrült ötlet.
Komócsin Sándor, 2007. október 2. kedd, 09:40
Fotó:

Mindössze 830 dollárból meg lehet úszni a brit Amosunál a 24 karátos arany burkolatba helyezett iPodot, amelybe a "tuningoló" cég bevési a tulajdonos nevét, vagy egy idézetet legkedvesebb zeneszámának szövegéből - derül ki a CNN Money összeállításából. A szolgáltatás februárban indult, azóta 7000-en éltek a lehetőséggel. A cég iPhone-ok megbütykölését is tervezi, ezenkívül vállalja mobiltelefonok aranyékszerré emelését is.

Kissé mélyebben kell a zsebébe nyúlnia annak, aki a Vertu 73 ezer dolláros ékszer-telefonjára vágyik. A 18 karátos rózsaarany borítást gyémántbillentyűzet, illetve zafír- és rubindíszítés egészíti ki. Az eredetileg 5 és 25 dollár közötti áron kínált Nokia-mobilok az AT&T, illetve a T-Mobile hálózatán működnek - a világon mindenütt. A vásárló életre szóló támogatást kap a telefonjához, illetve a rendelkezésre álló legátfogóbb szolgáltatásokat, amiket az operátor fel tud mutatni.

Mindennapi használati eszközünk, a komputeregér sem úszta meg a feljavítást: a svájci Pat Says Now 18 karátos fehéraranyból készült, közepén 59 gyémánttal megmintázott virágot hordozó csecsebecsét kínál mindössze 25 ezer dollárért. A cég emellett a legkülönbözőbb színű és alakú egerekkel jelenik meg a piacon, köztük macskát, kutyát, bikinis hölgyet formázó darabokkal. A fejlesztés iránya a személyre szabás: a gyémántokból a megrendelő logóját, nevét fogják kirajzolni.

Az igazán nagyvonalú férj persze a brit Luvaglio 1 millió dolláros laptopját veszi meg feleségének karácsonyra. Nem a 17 collos, LED-kijelzős képernyőért, vagy a 128 gigabájt memóriáért, vagy a beépített MP3- és Blue-Ray DVD-lejátszóért. Még csak nem is a fa borításért és különféle bőrbetétekért. Sokkal inkább indítógombjáért, amely egy hatalmas gyémánt. Ráadásul a praktikusság jegyében ki lehet venni és önálló ékszerként is lehet hordani. Emellett egyéni azonosítója a laptopnak.

Végül, hogy ne csupán a nagyon drága dolgok világában nézzünk körül, talán nem elérhetetlen háztartási segédeszköz a Bang & Olufsen 560 dolláros univerzális, személyre szabott távirányítója. A vevő megadja az összes háztartási berendezése technikai adatait a gyártónak, amely elkészíti azok egyesített távvezérlőjét. A szerkezet érintőképernyőjén a tulajdonos állíthatja be mely virtuális billentyűket milyen sorrendben akar használni.

HOZZÁSZÓLÁSOK