Egymillió külföldit tiltott ki Oroszország

Közel egy millió külföldinek tiltotta meg eddig Oroszország, hogy a területére lépjenek.
Napi.hu, 2014. szeptember 23. kedd, 12:34
Fotó: Reuters

Az orosz szövetségi migrációs szolgálat több mint 990 ezer külföldinek tiltotta meg, hogy az ország területére lépjenek, mert megsértették az orosz törvényeket - közölte Konsztantyin Romodanovszkij, a szervezet igazgatója. Az ITAR-TASZSZ jelentése szerint a kitiltottak óriási többsége a FÁK-államok polgára: 40 százalékuk üzbég, 20 százalékuk tadzsik, a többiek zömmel kirgizek és azeriak.

A hivatalvezető ezt jelentős eredményként méltatta, mivel azt mutatja, hogy egyre hatásosabb az illegális bevándorlást és munkavállalást megakadályozni hivatott rendszer. Idén különösen erősen sikerült csökkenteni a közép-ázsiai országokból való tömeges beáramlást.

Az illegális bevándorlást jelentősen segítette az eddigi rendszer, amelynek keretében több volt szovjet köztársaságból útlevél nélkül utazhattak be Oroszországba. Miután az elmúlt két évben egyre több helyen kerültek a bevándorlók összeütközésbe nemcsak a helyi törvényekkel, de a lakossággal is, a hatóságok is egyre keményebben léptek fel velük szemben, és szigorúbb szabályokat hoztak velük szemben - emlékeztet az orosz hírügynökség. A razziákon százával vették őrizetbe és kiutasításukig táborokba zárták őket. A jövő év január 1-el életbe lépő törvény értelmében a vámunióhoz tartozó belarusz és kazah állampolgárok kivételével a FÁK-államok többi polgára csak szabályos útlevéllel utazhat Oroszországba.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Blama, 2014.09.23 12:40

Útlevéllel beutazhattak?

Ez maga volt a Kánaán.

A régi szép időkben röghöz kötött olt a pógár, nem mozgott ide-oda.

Ahol született, ott meg is halt. Kivéve, ha háborúba ment vagy csak aktonának, vagy a Centrális Erőtér elhelyezte Murmanszkba...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html