Egyre rémesebb számok érkeznek Olaszországból (frissített)

Már 120-ra emelkedett a szerda éjjeli olaszországi földrengések áldozatainak száma - jelentette be Matteo Renzi olasz miniszterelnök az este fél nyolc előtt pár perccel. Az áldozatok száma azonban folyamatosan emelkedik, ahogy a mentőalakulatok előre haladnak a romok feltárásában.
Napi.hu, 2016. augusztus 24. szerda, 16:51
Fotó: MTI/EPA

Minden összeomlott csak por volt mindenfelé - így jellemezte a szerda éjjeli földrengést egy helyi lakos a Rómától 140 kilométerre északkeletre lévő, 2500 lakosú Amatrice faluban. A romok alatt rekedt emberek mentése megkezdődött, ám sajnos ezzel a halottak száma is folyamatosan emelkedik, délutánra 73 áldozatot találtak.

Fabrizio Curcio, az olasz polgári védelem vezetője "jelentősnek" nevezte a Közép-Olaszországot hajnalban, 3.38-kor megrázó, 6,2-es erősségű rengés földrengést, amelynek epicentruma a földtani jelentések szerint Accumoli közelében volt. Egy órával később, hajnali fél öt után nem sokkal egy újabb, 5,4-es rengés Norcia és Castellucci városát érintette.

Sergio Pirozzi, a rengéstől sújtott Amatrice polgármestere azonnali segítséget kért az épületek romjai alatt levő emberek kimentésére. Hozzátette, hogy az Appenninekben levő település nehezen megközelíthető a bevezető utak omlása miatt is.

A földrengést Rómától Nápolyig megérezték, a fővárosban is többen a házakból az utcákra menekültek, de olasz hírügynökségi jelentések szerint rengés a Rómától északra fekvő Rieti városát is érintette, és Marche tartományban is károk keletkeztek.

Szakértők szerint a katasztrófa megnehezíti a Matteo Renzi vezette baloldali kormány erőfeszítéseit a gazdaság élénkítésére.

HOZZÁSZÓLÁSOK