Egyre több a kérdőjel az euró jövője körül

Egyelőre inkább a homályt növelik a világ legjelentékenyebb gazdasági hatalmainak (G20) találkozáján elhangzottak. A megbeszélések középpontjában az eurózóna válsága áll.
NAPI, 2011. november 4. péntek, 16:34
Fotó: Napi.hu

Egyelőre nem sikerült megállapodni a Nemzetközi Valutaalap (IMF) forrásbővítésének módjáról, és a szervezet eurózónás válságkezelési szerepvállalásáról a G20-csúcson. Az elsősorban az eurózónás adósságválság kezelése szempontjából fontosnak tartott lépés késlekedése kedvezőtlen fejlemény, a piacok is negatívan reagáltak a hírre.

A G20-csoport ugyanakkor egyetértett abban, hogy az erős pénzügyi pozícióban lévő tagországok a belső fogyasztást élénkítő lépéseket tesznek. Helyzetértékelésük szerint ezt a lelassult globális növekedés, a magas munkanélküliség és a pénzpiacokon mutatkozó fokozódó feszültség indokolja.

A talákozón Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök elutasította a Nemzetközi Valutaalap Olaszországnak  nyújtandó pénzügyi támogatását, elfogadta ugyanakkor azt, hogy az IMF figyelemmel kísérje az olaszországi reformok megvalósítását.

A kaotikus helyzet miatt a feltörekvő gazdasági hatalmakat tömörítő BRICS (Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika) részéről ugyanakkor azt közölték vezetők, hogy korábbi ígérteik ellenére egyelőre tartózkodnak a pénzügyi segítségnyújtástól - bár jelezték lehetséges szándékukat egy, az IMF-en keresztüli esetleges támogatással kapcsolatban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csabymihaly, 2011.11.04 18:23

Nem kell hozzá sok ész , kik jártak jól ki , mentek tönkre ezer évre .A kiagyalói jól jártak , és több mint valószínű ki is szálnak belőle . Nem voltak kérdőjelek beindult az átverés .
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html