Egyelőre nem sikerült megállapodni a Nemzetközi Valutaalap (IMF) forrásbővítésének módjáról, és a szervezet eurózónás válságkezelési szerepvállalásáról a G20-csúcson. Az elsősorban az eurózónás adósságválság kezelése szempontjából fontosnak tartott lépés késlekedése kedvezőtlen fejlemény, a piacok is negatívan reagáltak a hírre.

A G20-csoport ugyanakkor egyetértett abban, hogy az erős pénzügyi pozícióban lévő tagországok a belső fogyasztást élénkítő lépéseket tesznek. Helyzetértékelésük szerint ezt a lelassult globális növekedés, a magas munkanélküliség és a pénzpiacokon mutatkozó fokozódó feszültség indokolja.

A talákozón Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök elutasította a Nemzetközi Valutaalap Olaszországnak  nyújtandó pénzügyi támogatását, elfogadta ugyanakkor azt, hogy az IMF figyelemmel kísérje az olaszországi reformok megvalósítását.

A kaotikus helyzet miatt a feltörekvő gazdasági hatalmakat tömörítő BRICS (Brazília, Oroszország, India, Kína, Dél-Afrika) részéről ugyanakkor azt közölték vezetők, hogy korábbi ígérteik ellenére egyelőre tartózkodnak a pénzügyi segítségnyújtástól - bár jelezték lehetséges szándékukat egy, az IMF-en keresztüli esetleges támogatással kapcsolatban.