Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) pénteken kiadott jelentésében szereplő előzetes adatok szerint júniusban éves szinten reál- és nominálértéken számolva is 2,7 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene.

A szezonálisan és naptári hatással kiigazított adatok szerint a kiskereskedelmi forgalom reálértéken számolva 0,1 százalékkal, nominális értéken pedig 0,3 százalékkal csökkent júniusban az előző hónaphoz viszonyítva.

Elemzők éves szinten 1,2 százalékos növekedésre, havi szinten pedig stagnálásra számítottak a májusi 2,8 százalékos éves szintű, illetve 0,7 százalékos havi összevetésű emelkedés után.

Az idei év első felében reálértéken 2,3 százalékkal, nominális értéken pedig 2,4 százalékkal nőtt a német kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakához képest.

Júniusban reálértéken számolva az élelmiszerek, dohánytermékek és alkoholos italok forgalma 3,2 százalékkal, nominális értéken számolva pedig szintén 3,2 százalékkal ugrott meg éves szinten. A nem élelmiszeripari termékek esetében 2,1, illetve 2,6 százalékos emelkedést mért a Destatis.

A német kiskereskedelmi adatok erős ingadozásokat mutatnak, jelentős mértékben módosulnak felülvizsgálatkor. Az elemzők ezért óvatosak a havi adatok megítélésében, inkább a három hónapot felölelő átlagadatokat figyelik.