Ekkora baki még egy adóhatóságtól is sok

A román adóhivatal informatikai rendszere nem alkalmas arra, hogy fogadja azokat az információkat, amelyek a cégektől elektronikusan érkeznek, miközben a hatóság írta elő a vállalatoknak a szükséges fejlesztéseket.
Barabás Júlia, 2020. január 30. csütörtök, 20:30
Fotó: Shutterstock

A román pénzügyminisztérium a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) beleegyezését kéri, hogy követlen megbízást adhasson egy cégnek az Országos Adóhatóság (ANAF) informatikai fejlesztésére, amely így áprilisra elkészülhetne - idézte Florin Citu pénzügyminiszter bejelentését a Maszol.

Az elmúlt két évben az állam arra kényszerítette a magánvállalatokat, hogy bonyolult pénztárgépeket és szoftvereket vásároljanak, de az ANAF még nem áll készen arra, hogy ezeket rácsatlakoztassa saját hálózatára - derült k a tárcavezető szavaiból.

A megoldás az lehet, hogy a CSAT engedélyével, közvetlen megbízást adnak egy cégnek az ANAF informatikai fejlesztési projektjének végrehajtására, hogy ez a helyzet még tavasszal megoldódjon. A védelmi tanács engedélye nélkül közbeszerzést kellene kiírni, amely hosszas procedúra, és az eddigi tapasztalatok szerint egyáltalán nem garantált a siker.

HOZZÁSZÓLÁSOK