Ekkora buktát jelenthetnek az orosz szankciók

Az Európai Unió gazdasága több mint 100, Oroszországé pedig mintegy 55 milliárd eurót veszített a Moszkva elleni, az ukrajnai beavatkozás miatti szankciók bevezetés óta - idézte csütörtökön a Nyezaviszimaja Gazeta Idrisz Dzsazairinak, az ENSZ különmegbízottjának jelentését.
Dzindzisz Sztefan, 2017. szeptember 14. csütörtök, 12:51
Fotó: MTI/EPA

Az algériai Dzsazairi a világszervezet megbízásából az egyoldalú kényszerítő intézkedéseknek az emberi jogokra gyakorolt negatív hatásait vizsgálja. A különmegbízott ezúttal augusztusi oroszországi látogatásának eredményeit összegezte.

Az orosz újság szerint Dzsazairi arra a fő következtetésre jutott, hogy az Oroszország elleni gazdasági büntetőintézkedések kontraproduktívnak bizonyultak, mert a globalizáció következtében visszaütöttek azokra, akik bevezették őket - írja az MTI. (Bekeményített az USA - ezeknek az országoknak csap oda.)

Az ENSZ tisztségviselőt Moszkvában a kormányzat, az üzleti élet és a diplomácia képviselői fogadták, de a büntetőintézkedéseket alkalmazó országok - az EU és az Egyesült Államok - külképviseleteinek munkatársai nem kívántak vele találkozni - írta a Nyezaviszimaja Gazeta.

HOZZÁSZÓLÁSOK