Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szlovákiában gyakran jelent problémát a roncsautók tulajdonosának felkutatása, máskor viszont az a probléma, hogy a helyiek roncsnak tekintik azokat az autókat is, melyek műszakilag rendben vannak, csak tulajdonosuk ritkábban használják azokat - írta a pozsonyi Új Szó.

Komáromban a városi rendőrség a kommunális és a vagyonjogi osztállyal együttműködve jár el azokkal szemben, akik esetleg közterületen hagynak olyan járművet, amely a város esztétikai látképét rontja, vagy szennyezi a környezetet. Ha az autó üzemképes, a közterület illegális foglalásán túl közlekedési kihágást is elkövet a tulajdonosa.

Ugyanakkor a közterületen való hosszan tartó parkolást nem kezelhetik a hatóságok kihágásként, és így nem vonhatják felelősségre az autó tulajdonosát. A törvény nem rendelkezik arról, hányszor kell használni egy gépkocsit, és előfordulhat, hogy egy autó hónapokig ugyanott áll - ha például a tulajdonosa tömegközlekedéssel utazik.

Csak az az autó minősülhet roncsnak, aminek nincs rendszáma. Viszont azok a személygépkocsik, amelyeket ideiglenesen kijelentenek a nyilvántartásból, leveszik róluk a rendszámot, még nem roncsok. A rendőrség igyekszik megkeresni a veszteglő járművek tulajdonosat, ám vannak olyan autók, amelyek gazdáját nehéz megtalálni. Előfordul, hogy a kérdéses autó tulajdonosa nem helyi lakos, esetleg nem veszi át a felszólítást, ezért elhúzódhat az eljárás, miközben az autó nem mozdul el onnan, ahol van.