Élelmiszerbotrány - Orbánék nagyon bekeményítenek

Rendkívüli kormányfői csúcstalálkozón foglalkozik majd a négy visegrádi ország - Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia - azzal a problémával, hogy a nagy nemzetközi cégek eltérő összetételben és minőségben forgalmazzák azonos márkájú élelmiszertermékeiket Nyugat-, illetve Kelet-Európában - jelentette be Robert Fico szlovák miniszterelnök csütörtöki pozsonyi sajtóértekezletén.
Szász Péter, 2017. február 23. csütörtök, 22:00
Fotó: Napi.hu

A TASR szlovák közszolgálati hírügynökség jelentése szerint Robert Fico azt mondta: a visegrádi négyek felszólítják az Európai Bizottságot, hogy haladéktalanul foganatosítson intézkedéseket, amelyek meggátolnák ennek a gyakorlatnak a folytatását.

A csúcstalálkozót a cseh közszolgálati hírtelevízió (CT24) szerint Pozsony kezdeményezte, és a közeli napokban kerül sor rá Lengyelországban, amely jelenleg a V4 soros elnöki tisztségét ellátja.

A napokban komoly vitát váltott ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal friss kutatása, amelyben 24 azonos néven forgalmazott termék külföldön és Magyarországon kapható változatának összevetése után megállapították: az itthon kapható termékek rosszabb minőségűek. Több gyártó, a Márkaszövetség és az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége (ÉFOSZ) szerint nincs valódi különbség a forgalmazott élelmiszerek között. Az Országos Kereskedelmi Szövetség segítené a kormányt és a hatóságokat is, hogy a legjobb minőségű termékeket forgalmazzák.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2017.02.24 08:26

@RonaGyuri: épp ezt akartam mondani kiegészítve azzal hogy biztosan szarul megy a cba :) még a végén bevezetik az orbánkopejkát amit csak ott lehet elkölteni :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RonaGyuri, 2017.02.24 05:37

Mint azt már többször javasoltam, mielőtt kinyitják a szájukat vegyék be kontrollnak a CBA-s tapasztalatokat is! Na akkor lesz ok a mi szarral etetik a népet dumára, s ráadásul mennyiért! =))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html