Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A ciklon óránként 13 kilométeres sebességgel közelít a szárazföld felé. Irma az előrejelzések szerint a Florida Keys szigetcsoport elérése után a Floridai-félsziget délnyugati partján halad majd tovább. Az amerikai meteorológiai szolgálat szerint tornádók is kialakulhatnak a Miami, illetve az attól északra fekvő Jupiter város közötti mintegy 140 kilométer hosszú partszakaszon - írja a lap.

Az amerikai országos hurrikánközpont (NHC) közlése szerint az Irma felhőfalában óránkénti 215 kilométeres szelet mértek. A meteorológiai szolgálat pedig a Key Westhez közeli állomásán óránkénti 145 kilométeres széllökéseket regisztrált.

Floridában több százezer embert evakuáltak, ők már a vasárnapra virradó éjszakát is átmeneti szállásokon töltötték. A hatóságok összesen 6,3 millió embert - a szövetségi állam lakosságának egyharmadát - szólítottak fel arra, hogy biztonsági okokból hagyják el otthonaikat. Emiatt hatalmas dugók alakultak ki az autópályákon, az átmeneti szállások pedig megteltek.

Az FPL floridai áramszolgáltató honlapja szerint több mint 500 ezer háztartás maradt áram nélkül az Irma hurrikán miatt. Szakértők szerint további áramkimaradásokra kell felkészülni a közelgő, négyes erősségű trópusi ciklon miatt.

Címlapkép: Joe Raedle/Getty Images/AFP