Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem kértek fel egyetlen fideszes politikust az Európai Néppártban, hogy beszédet mondjon a péntekig tartó találkozón. Így Orbán Viktor magyar miniszterelnök sem szólal fel, miközben Angela Merkel német,  Sebastian Kurz osztrák kancellár, Andrej Plenkoviæ horvát miniszterelnök, és Günther Oettinger EU-biztos is szót kapott - írja a 444 a találkozó programjára hivatkozva.

Arról az elmúlt hetekben több hír is megjelent, hogy egyre feszültebb a viszony a pártcsaládon belül, sok tagszervezet javasolta már a Fidesz megbüntetését, vagy kizárását. Főként a magyar migrációs politika miatt érte kritika a kormánypártot, de bírálták több jogállamot fenyegető lépése miatt is. A magyar kormány pedig rendre ütötte el ezt a dolgot, hogy arról beszélt, a Fidesz érte el az elmúlt három törvényhozási választáson a legjobb eredményt.

A pártcsalád tanácskozásának főbb témái: a prioritások meghatározása az uniós ciklus utolsó évére, és felkészülés az EP-választásokra. Orbán Viktor a tavalyi máltai csúcson még felszólalhatott, ahogy most, úgy májusban sem szólalhatott fel.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.