Elfogadhatja az EU a francia és az olasz költségvetések tervezetét

Az Európai Unió (EU) nem utasítja el Franciaország és Olaszország költségvetési tervezetét a Dow Jones hírügynökségnek nyilatkozó, az ügyet jól ismerő források szerint.
MTI, 2014. október 28. kedd, 20:00

A hírügynökség információi szerint az Európai Bizottság (EB) tagjai készen álltak arra, hogy visszadobják a francia költségvetési tervet, mert az súlyosan sértette az EU költségvetési szabályait, és az olasz tervezet megítélése is kétséges volt.

Franciaország korábban jelezte, hogy el akar térni az Európai Tanács által meghatározott költségvetési céloktól, míg az olasz kormány úgy tervezte, hogy a jövő év helyett csak 2017-ben hozza egyensúlyba az olasz strukturális hiányt. Brüsszel a módosítások miatt mindkét tagállamnak figyelmeztetést küldött.

Az Európai Bizottság kritikája miatt Párizs és Róma is bejelentette hétfőn, hogy csökkentik költségvetési kiadásaikat, és a keddi hírek szerint az elég lesz ahhoz, hogy a tervezeteket elfogadja a bizottság. Az EB szerdán hozhatja meg hivatalosan döntését.

A Dow Jonesnak nyilatkozó vezető EU-s tisztviselő megfogalmazása szerint azonban attól, hogy "most nem kapnak piros lapot", a franciák és az olaszok, "később még kaphatnak sárgát".

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unortodox, 2014.10.28 20:04

..kettősmérce ..jupiter-kisökör eu ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html