Elfogadták Deutsch Tamás javaslatát

Az Európai Parlament (EP) regionális fejlesztési bizottsága kedden Brüsszelben elsöprő többséggel szavazta meg Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő előterjesztését az úgynevezett hatodik kohéziós (felzárkóztatási) jelentésről. A magyar képviselő az EP ezzel kapcsolatos álláspontjának a koordinátora.
MTI, 2015. május 5. kedd, 21:41
Fotó: Napi.hu

Vitathatatlan a kohéziós politika nélkülözhetetlen szerepe a válság leküzdésében, a gazdasági növekedés újraindításában, a munkahelyteremtésben és a régiók közötti különbségek csökkentésében. Jelentésemben kiemeltem, hogy véget kell vetni a kohéziós politikában az évről-évre halmozódó kifizetési hátralékok okozta problémának, mivel ez veszélyezteti a programok eredményes megvalósítását - írta közleményében Deutsch Tamás.

A kohéziós politika forrásait a lehető legteljesebb mértékben a munkahelyteremtés szolgálatába kell állítani. Bár tapasztalható enyhe javulás, a munkanélküliség szintje Európában még mindig elfogadhatatlanul magas, különösen a hosszú távú és a fiatalkori munkanélküliség területén. Jelentésemben ezért a munkahelyteremtésben vezető szerepet betöltő kis- és középvállalkozások adminisztratív terheinek csökkentésére, finanszírozáshoz való hozzáférésük megkönnyítésére, a vállalkozói képességeket erősítő képzések támogatására hívom fel a figyelmet - közölte a politikus.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unorti, 2015.05.06 10:37

...kohéziós politika ..,hahaha ...

25 év alatt bejött 120 mrd dol mindennel együtt / állami-magán pénz / ,kiment 300 mrd profit -offshor ...hahaha...,parasztvakítás !!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html