Elindult a megtorlás Törökországban - visszaállhat a halálbüntetés

Katonákat, köztük magas rangú tiszteket tartóztattak le a törökországi puccs leverése után - írja a BBC.
Szász Péter, 2016. július 16. szombat, 14:12
Fotó: Napi.hu

Mintegy 2850 katonát és magas rangú tisztet tartóztattak le a puccskísérletet követően, amely immár végetért - idézi a BBC Binali Yildirim török miniszterelnököt.

Az összecsapásokban 161 ember halt meg, a sérültek száma 1440.

Erdogan és körei Fethullah Gülen, az amerikai száműzetésben élő befolyásos hitszónok támogatóit vádolták a puccsal. Gülen egyébként elítélte a puccsot, ahogy az Egyesült Államok és a legfőbb török ellenzéki pártok is azonnal kikeltek az államcsíny ellen.

A Portfolio.hu arról ír, hogy a miniszterelnök a puccsisták kilátásba helyezett büntetésével kapcsolatban utalt arra, hogy a halálbüntetés nem szerepel az alkotmányban. Hozzátette ugyanakkor: "jogi lépéseket" terveznek annak érdekében, hogy - mint fogalmazott - a történtek ne ismétlődhessenek meg. A Habertürk török televízió szerint Yildirim konkrétan arra utalt, hogy a török alkotmánybíróság meg fogja vizsgálni a halálbüntetés bevezetésének lehetőségét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2016.07.17 08:49

Sajnos az a 80 millió ember nem tud megélni a pusztasághban, előbb utóbb ott is beindul a
"török tavasz" és ők is a határoknak veszik az irányt, erdogan első kísérlete a vízummentességre ennek feloldására nem járt sikerrel. Régen a szultánok ilyenkor a csürhét a szomszédokra szabadították, most hajóra szálnak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tapir, 2016.07.16 20:35

Demokratikus, legitim halálbüntetés. Boruljatok egymás kebelére!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html