A CLS köztes pénzügyi jelentése szerint a forint a 18. deviza lesz a cég platformján. Az izraeli sékel és a mexikói peso 2008-as felvétele óta a rendszer tagjainak köre most bővül először.

A három éve hivatalba lépett igazgató, David Puth a rendszerben forgalmazott devizák körének megduplázását tűzte ki célul 2022-ig.

A CLS legutóbbi eredményadatai szerint a cég rendszerén belül lebonyolított tranzakciós elszámolások értéke az idei év első felében 4900 milliárd dollár volt, ami 4 százalékos csökkenés éves összevetésben, ám az elszámolási instrukciók számának napi átlaga 19 százalékkal 891 ezerre nőtt. Az idei eddigi napi rekord 2,3 millió elszámolási instrukció volt január 20-án, nem sokkal azután, hogy a svájci jegybank váratlanul eltörölte az euróval szemben több mint három évig alkalmazott árfolyamvédelmi küszöböt.

A kelet-európai térségből a korábbi tervek szerint eredetileg a rubel lett volna az első fizetőeszköz az amerikai pénzügyi szolgáltató társaság rendszerében, de ezt a tervet az Oroszország elleni amerikai és EU-szankciók nyomán egyelőre jegelték.