Eljött a jó világ a lengyeleknél

A lengyelek többsége annak ellenére béremelésre számít a következő hónapokban, hogy az elmúlt év végén növekedett a keresetük. Nagyon sokan gondolkodnak állásváltoztatáson, mert úgy látják, ezzel még jobban járhatnak.
Barabás Júlia, 2018. március 4. vasárnap, 15:57
Fotó: Pixabay

Lengyelországban ma már nyolc dolgozóból csak egy fél attól, hogy elveszti munkáját - adta közre a Work Service tanácsadó cég adatait a Business Insider Polska. A megkérdezettek csaknem kétharmada azon töri a fejét, hogy állást változtat, ugyanis úgy vélik, 90 napon belül találnának új állást jobb fizetéssel.

Az elmúlt hónapokban a lengyelek 61 százaléka várta bérének emelését dacára annak, hogy tavaly 55 százalékuk kapott fizetésemelést.

A vállalati szektorban 2017 utolsó negyedében hét százalékkal nőttek a fizetések. Az elemzők 2018 elején ennek a trendnek a folytatását várják. A Work Service jelentése szerint a vállalatok 29 százaléka tervezi a következő hónapokban dolgozói bérének növelését. A legkönnyebben a 250 főné több dolgozóval rendelkező, nagy cégek emelik a bért, illetve a kereskedelmi szektor vállalatai.

A Work Service jelentéséből az is kiderül, hogy a vállalatok 40,4 százaléka akar belátható időn belül munkásokat toborozni. Ez 8,3 százalékkal magasabb az elmúlt év azonos időszakának adatánál. A cégeknek csak  három százaléka látja úgy, hogy néhány dolgozójától meg kell válnia. Ez 2013 óta a legalacsonyabb adat.

A fotó forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK