Elképesztő összeggel dobja meg Fehéroroszországot Moszkva

Oroszország 600 millió dollár kölcsönt nyújt Fehéroroszországnak - jelentette be Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter kedden.
Dzindzisz Sztefan, 2019. április 2. kedd, 12:25
Fotó: Pixabay

Az orosz államfő jóváhagyásával Oroszország 600 millió dollár kölcsönt folyósít Fehéroroszországnak. Minszk az összeget egy korábban nyújtott orosz hitel refinanszírozására fordítja. Minszk február végén jelezte újabb kölcsönigényét Moszkvánál - állította az orosz pénzügyi tárca vezetője.

Kedden azt is bejelentették Moszkvában, hogy Fehéroroszország 200 millió dollár kölcsönt kap április végéig az Oroszország által vezetett Eurázsiai Stabilizációs és Fejlesztési Alaptól (EFSD), ami annak a hitelkeretnek a hetedik részlete, amit a fehérorosz költségvetés stabilizálására különítettek el.

A 10 milliós lélekszámú volt szovjet köztársaságot majd negyedszázada vaskézzel irányító Aljakszandr Lukasenka az orosz kölcsönöktől és az olcsó energiaáraktól függ, hogy működtetni tudja az ország szovjet típusú gazdaságát.

2018 májusi adatok szerint Fehéroroszország 6,3 milliárd dollárral és 60 milliárd rubellel (1 rubel=4,37 forint) adósa Oroszországnak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2019.04.02 12:38

Pénz a lefolyóba. Erre keresztet vethetnek. Sosem látják viszont.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html