Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A portál szemléje szerint a házasságkötések száma az 1990-es esztendőben bírt történelmi jelentőséggel: akkor több mint 40 ezer pár kelt egybe. Bár a tavalyi évben nem sikerült megdönteni ezt a rekordot, de így is 24 éve nem látott számot produkált az ország.

Ugyanis 1993-ban haladta meg az egy évben kötött házasságok száma a 30 ezres határt. A statisztikai összesítés szerint tavaly összesen 31.309 pár kötött házasságot Szlovákiában, ugyanakkor folytatódik a házasságkötés későbbi életkorra történő kitolódásának trendje. Az 1990-es évvel összevetve, nyolc évvel nőtt a házasuló férfiak átlagéletkora (34), a boldogító igent kimondó menyasszonyok átlagéletkora pedig hét évvel lett több (31) - írja a Bumm.sk.

Érdekesség, hogy egyre idősebbek a házasodók: Pozsonyban 36,4 év volt tavaly egy házasodó férfi átlagéletkora, a nők a fővárosban átlagban 33,7 éves korukban léptek házasságra. Valamint érdekes adat, hogy 2017-ben 34.740 gyermek született házasságon kívül Szlovákiában, az összes tavaly született gyermek száma meghaladta az 58 ezret.

Magyarországon sokkal alacsonyabb a házasodási hajlandóság.

A fotó forrása: Pixabay.