Elképesztő veszteséget okozott a járvány a turizmusban

3200 milliárd dollár, a globális GDP 4,2 százaléka is lehet az elmaradt haszon az idegenforgalomban, ha a világjárvány miatti korlátozásokat egy évig fenn kell tartani - áll az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Konferenciája (UNCTAD) jelentésében.
Domokos László, 2020. július 2. csütörtök, 07:30
Fotó: Pixabay

A szervezet a becsléseit a Turisztikai Világszervezet felmérésére alapozta, amely szerint világszerte 0,85- 1,1 milliárd nemzetközi turistaút maradhat el.

A tanulmány három forgatókönyvet ismertet: a legenyhébb esetben 4, a legrosszabb esetben 12 hónapig tartanak a korlátozások - írta a Euronews.

A fejlődő országokat érinti a legérzékenyebben a jelenség, Jamaica és Thaiföld idegenforgalomban elmaradt haszna a GDP 11 és 9 százaléka körül alakul még a legoptimistább forgatókönyv szerint is, de Horvátország is az élbolyban van. Abszolút értékben Kína és az Egyesült Államok könyvelheti el a legnagyobb veszteségeket.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

palm, 2020.07.02 21:17

"Elképesztő veszteséget okozott a járvány a turizmusban": Nem csak ott.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html