Elképzelhető, hogy megfigyelték Trumpot és munkatársait

Az amerikai képviselőház hírszerzési bizottságának vezetője, Devin Nunez szerint elképzelhető, hogy Barack Obama elnöksége idején a hatóságok "véletlenül", egy külföldi hatalom megfigyelése közben Donald Trumpról is gyűjtöttek információkat.
Szepesi Anita, 2017. március 22. szerda, 22:44
Fotó: Napi.hu

Devin Nunez szerdán sajtóértekezleten közölte, hogy Donald Trump személyes kommunikációit a választások után megfigyelhették.
A republikánus párti politikus az erre vonatkozó információ forrását semmiképpen sem kívánja megnevezni. "Az információ titkosított" - szögezte le. Annyit azonban elmondott, hogy Trump és néhány munkatársa megfigyelése a tavaly november 8-i elnökválasztási győzelem és a január 20-i elnöki beiktatás között történhetett. A képviselőház hírszerzési bizottságának elnöke hozzátette: arról egyelőre nincsenek pontos információi, hogy ezt a megfigyelést a New York-i Trump-toronyban hajtották-e végre, vagy másutt - írja az MTI.

Nunez közölte: információiról tájékoztatta Paul Ryan házelnököt is.

A képviselőházi bizottság demokrata párti politikusai felháborodásuknak adtak hangot, mert Nunez a sajtókonferencia előtt nem tájékoztatta őket az új információkról. Trump Twitter-üzenetben hangsúlyozta: "valamiféle" elégtételt érez a képviselőház hírszerzési bizottsága vezetőjének bejelentése miatt.

"Nagyon nagyra értékelem a tényt, hogy megtalálták, amit megtaláltak" - írta Trump, miközben a kongresszusban az afroamerikai közösségek lobbicsoportjával egyeztetett az új egészségbiztosítási törvény tervezetéről. Az elnök március elején jelentette be - szintén Twitter-bejegyzésben -, hogy elődje, Barack Obama lehallgattatta őt és kampánycsapatát a New York-i Trump-toronyban. Obama volt elnök szóvivője akkor tagadta Trump állítását.

Sean Spicer, a Fehér Ház szóvivője a szokásos napi sajtótájékoztatója elején részletet olvasott fel Devin Nunez közleményéből, és aggodalmát fejezte ki a megfigyelés miatt. "Mi volt ezzel a cél?" - tette fel a kérdést a szóvivő.

A jövő hét keddjén a képviselőház hírszerzési bizottsága nyilvános meghallgatást tart az ügyben az Obama-kormányzat három volt tisztségviselőjével. A bizottság előtt meg kell jelennie James Clappernek, az Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) volt igazgatójának, John Brennannak, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) korábbi igazgatójának és Sally Yates, volt ügyvezető igazságügyi miniszternek, aki átmeneti ideig, Jeff Sessions kinevezéséig irányította az igazságügyi tárcát, s akit Donald Trump azonnali hatállyal felmentett, amikor visszautasította a beutazások korlátozását kimondó első elnöki rendelet védelmét.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Rodent, 2017.03.23 09:32

Legutobb azt talaltak ki, hogy Obama lehallgatta trumplit. Arrol is kiderult, hogy hazugsag.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

ablakzsiraf, 2017.03.23 09:29

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html