Elkerüli Magyarországot a gigantikus autóipari beruházás

Egy nagy német autóipari cég Szerbiát választotta óriásberuházása helyszínéül - derül ki a szerb elnök titokzatos bejelentéséből. Állítólag az elektromos autók gyártása lehet a háttérben.
Barabás Júlia, 2018. március 5. hétfő, 10:33
Fotó: Pexels

Autóipari gigász érkezik Közép-Szerbiába - adta tovább Aleksandar Vucic szerb államfő bejelentését a Magyar Szó. Az elnök a Happy TV-nek adott nyilatkozatában nem nevezhette meg az óriáscéget, de annyit elmondott, a vállalat több mint tízezer új dolgozót képes foglalkoztatni Szerbiában.

Szerbiában 25,9 százalékról 11-13 százalékra esett vissza a munkanélküliség, a szezonmunkák idején ez a szám 11 százalék - magyarázta Vucic, hozzátéve, jelenleg a mezőgazdaság fejlesztése, a feldolgozóipar kapacitásának növelése és az it-szektor fejlesztése a legfontosabb területek.

A vállalat valószínűleg német - egészítette ki a  hírt az angol nyelvű b92 hírportál. Szerbiában már azt találgatják, hogy melyik helyi város lehet a szerencsés, amelynek határában felépül az új gigantikus munkaadó. Belgrádi pletykák szerint Bor és Majdanpek járhat jól. További hírek szerint az elektromos autók gyártásával kapcsolatos beruházásról lehet szó.

A fotó forrása: Pixels

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

atombandi, 2018.03.05 16:18

vajon magyarorszagon mikor akarjak fejleszteni az it es penzugyi szektort?
mindig csak a mezogazdasag es a turizmus van nyomva, amik a gdp elenyeszo reszet adjak, es evrol evre kevesebbet, leven nem lehet megduplazni a teljesitmenyt egy uj gepsorral. 20. szazadi termelesi agazatok helyett, a 21. szazadra kene fokuszalni, iot, mi, ipar4.0.

a lemaradas a kommunistak muve volt a multban is, de a jelenben is, es ahogy elnezem a jovoben is...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html