Ellenszélben gyorsít Németország

A rendkívül nagy bizonytalanság ellenére a második félévben gyorsulhat a német gazdaság növekedése a Bundesbank szerint.
MTI-Eco, 2012. június 18. hétfő, 14:09
Fotó: Napi.hu

Az előrejelzés szerint idén 1 százalékkal, jövőre 1,6 százalékkal nőhet a német gazdaság teljesítménye, feltételezve, hogy nem eszkalálódik az euróövezeti adósságválság, és a világgazdaság növekedése sem torpan meg. A Bundesbank pár hónapja még 0,6 százalékos növekedést várt 2012-re.

A német központi bank havi jelentésében kiemeli, hogy a belföldi, valamint az euróövezeten kívüli országok kereslete ellensúlyozni tudja az euróövezeti országokba irányuló export lanyhulását.

A Bundesbank elemzésében rámutatott: bár az utóbbi időben kedvezőtlen makroadatok jelentek meg, a német gazdaság strukturálisan jó állapotban van, és ez a gyenge évkezdet után megalapozza a további növekedést.

Németországban a hazai össztermék 0,5 százalékkal nőtt az idén január-március között, miután kissé csökkent 2011 utolsó negyedévében.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

obsi, 2012.06.18 15:24

Tessék mondani a hozzászólásomat már Berlinből törölték?
Ügyes ez a gestapo!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html