Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kormány három tagja is ígéretet tett csütörtökön az letelepedési kötvények kivezetésére, ám különféle módon - derül ki a Magyar Nemzet cikkéből. Ezeket az állampapírokat az Európai Unión kívüli befektetőknek kínálják fel, akik a kötvények megvásárlásával együtt magyarországi letelepedési engedélyt is kapnak. (A letelepedési kötvény nem magyar találmány, Európa számos országában alkalmazzák. Az erről szóló írásunkat itt találják.)

Rogán Antal a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter 2017-et jelöltek meg a kivezetés időpontjaként, míg Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter 2016 végét. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter nem válaszolt konkrétan a kérdésre, csak a program átvilágításáról szóló dokumentumot lobogtatta.

A kötvényt forgalmazó Fidesz közeli off-shore vállalkozások az elmúlt években 112 milliárd forintot tettek zsebre, miután kizárólagos joguk van az ilyen papírok forgalmazására. Ebből 34 milliárd közpénz, amely a magas kamatok nyomán keletkezett - emlékeztet a napilap.