"Elhalasztották a látogatást, érkezésük időpontját a közeli napokban tisztázzuk" - mondta a nevének elhallgatását kérő illetékes, de további részleteket nem közölt. A bejelentés a tárgyalások elhalasztásáról azután hangzott el, hogy Vasziliosz Rapanosz leendő pénzügyminiszter múlt pénteken, még a miniszteri eskütétel előtt kórházba került rosszullét, hasi panaszok és szédülés miatt.

Athénben vasárnap jelentették be, hogy Antonisz Szamarasz kormányfő nem vesz részt az Európai Unió június 28-29-i brüsszeli csúcstalálkozóján, mert retinaleválás miatt szombaton megműtötték a jobb szemét.

Az Európai Bizottság, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Központi Bank alkotta trojka athéni tárgyalásain a görögországi helyzet értékelése szerepel a napirenden. A felek azt is megvitatják, kell-e módosítani a hitelprogramokhoz szabott feltételeket.

A június 17-i választásokon győztes párt, a konzervatív Új Demokrácia vezetője, Antonisz Szamarasz alakított koalíciós kormányt, amelynek első célkitűzése az új 130 milliárd dolláros hitelcsomag feltételeinek módosítása.