Elmaradt a várakozásoktól a konjunktúramutató

Az Egyesült Államokban januárban minimálisan nőtt a Conference Board összesített konjunktúramutatója, elmaradva a várakozásoktól.
MTI-Eco, 2011. február 17. csütörtök, 17:16
Fotó:

Az Egyesült Államokban januárban 0,1 százalékkal nőtt a Conference Board összesített konjunktúramutatója - derül ki a kutatóintézet által csütörtökön nyilvánosságra hozott adatokból. Az elemzők az átfogó adat (leading indicator, LEI) 0,3 százalékos emelkedését várták a decemberi 1 százalékos növekedést követően.

A LEI az utóbbi hónapokban rendre emelkedett, de a decemberi adattól eltekintve a javulás szerény mértékű volt, a világ legnagyobb gazdaságának lassú kibontakozását vetítve előre.
Az átfogó mutató tíz alindexe közül hat emelkedést mutatott, miközben az átlagos munkahét és a pénzkereslet mutatója, továbbá a munkanélküli segélykérelmek és az építési engedélyek alindexe csökkent. 

A jelenlegi állapotokat tükröző mutató a decemberi 0,2 százalékos növekedést követően 0,1 százalékkal csökkent januárban. A késleltetett mutató 0,1 százalékkal nőtt a decemberi 0,3 százalékos bővülés után.

HOZZÁSZÓLÁSOK