Elmarasztalták Obamát és Clintont a bengázi támadás miatt

Elmarasztalták Barack Obama elnököt és Hillary Clinton volt külügyminisztert a kelet-líbiai Bengáziban működő amerikai konzulátus elleni terrortámadás miatt a képviselőházi republikánusok egy jelentésükben, amelyet szerdán ismertettek az amerikai napilapok.
MTI, 2013. április 24. szerda, 19:25
Fotó: Napi.hu

A 46 oldalas jelentés szerint a három amerikai személy, köztük a tripoli nagykövet életét követelő támadást több hírszerzési jelentés előre jelezte, ám a Fehér Ház és a külügyminisztérium nem reagált megfelelően a figyelmeztetésekre.

A republikánus vizsgálat arra a megállapításra jutott, hogy az Obama-kormány hazudott, amikor az incidenst követően azt állította, hogy egy iszlámellenes film miatt felháborodott tömeg támadt rá a képviseletre, majd azt kommunikálta, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nyomozásának védelme érdekében vezette félre a közvéleményt.

A Fehér Ház visszautasította és a régi vádak felmelegítésének minősítette a kedden nyilvánosságra hozott jelentést, demokrata képviselők pedig tiltakoztak amiatt, hogy őket nem vonták be a vizsgálatba, amelynek elfogulatlansága szerintük megkérdőjelezhető.

HOZZÁSZÓLÁSOK