Nem szabad vaskézzel érvényesíteni a hazai és a nemzetközi olimpiai szponzorok jogainak védelmére hozott külön törvényt - jelentette ki Johnson a Financial Times MTI által is idézett hétvégi számának nyilatkozva. A polgármester szerint ez olyan terület, ahol "nincs helye semmiféle elmebeteg" törvényalkalmazásnak. Hozzátette: ő egykor az Olympia nevű nyugat-londoni városrészben lakott, és ez "tökéletesen tiszteletreméltó név". Johnson szerint azoknak is "csak sok szerencsét" lehet kívánni, akik például "Olympic Café" néven nyitnak kávézót Londonban.

A Financial Times a brit sajtóban és a lakosság körében egyre nagyobb felháborodást kavaró üggyel kapcsolatban felidézi, hogy ügyvédekből és más jogérvényesítő szakértőkből álló, 280 tagú "márkanév-rendőrség" figyeli "magas készültségi szinten" az olimpiával kapcsolatos nevek jogosulatlannak ítélt használatát, és "lecsap" az olyan kisvállalkozásokra, amelyek például az "Olympic", a "2012", az "érme", az "arany" szavakat, vagy az olimpiai mozgalom ötkarikás jelképét használják reklámanyagaikban.

A brit sajtó minapi beszámolója szerint a hatóságok nemrégiben Vilmos hercegnek, II. Erzsébet királynő unokájának apósát és anyósát - vagyis Vilmos felesége, Katalin cambridge-i  hercegnő szüleit - is felkérték, hogy gyermekzsúr-kellékek internetes forgalmazására szakosodott családi vállalkozásuk "olimpiai referenciáiban" hajtsanak végre "kisebb módosításokat".

Lord Sebastian Coe olimpiai bajnok középtávfutó, a londoni olimpiai játékok szervezőbizottságának elnöke Johnson nyilatkozatának nyilvánosságra kerülése előtt alig néhány órával, a BBC-nek adott interjúban - arra a kérdésre, hogy az olimpiai márkavédelmi törvényt miként alkalmazzák majd olyan szponzorok esetében, mint az Adidas vagy a Coca-Cola - kijelentette: ha valaki Nike sportcipőben akar bemenni valamely rendezvényre, azt "valószínűleg beengedik", de például "Pepsi" feliratú pólóban "jó eséllyel" nem lehet majd bejutni az olimpiai helyszínekre, mivel "a mi szponzorunk a Coca-Cola".

A LOCOG a nyilatkozat keltette hatalmas felzúdulás hatására nem sokkal később úgy "pontosította" Coe szavait, hogy "egyének" bármilyen márkafeliratú ruházatban bemehetnek majd a versenyekre, a szervezők csak akkor lépnek közbe, ha "nézők nagyobb csoportja" esetleg ugyanazon, "jól látható márkanévvel ellátott" ruhában jelenne meg.