Elnökválasztás: Amerikában mindenki fél

Pártállástól lényegében függetlenül az amerikaiak jelentős része erőszaktól és lázongásoktól tart a novemberi elnökválasztást követően.
Rácz Gergő, 2020. október 23. péntek, 20:28
Fotó: Getty Images

Az amerikai szavazók 72 százaléka mondta azt egy közvéleménykutatás szerint, hogy "különösen vagy komolyan aggódik amiatt, hogy a közelgő elnökválasztások után erőszak robban ki" - áll a JL Partner és az Independent brit lap közös felmérésében - írja az Infostart.

Donald Trump elnök és demokrata párti kihívója, Joe Biden támogatóinak több mint 70 százaléka van ezen a véleményen.

A Trump-táborba tartozók jobban aggódnak: 77 százalékuk válaszolt úgy, erőszak és lázongások robbanhatnak ki. Biden támogatóinak 73 százaléka mondta ugyanezt.

Az aggodalom alapja, hogy a válaszadók 68 százaléka szerint nem lesz elég egyértelmű a választások kimenetele - azaz a győztes nem ér el majd meggyőző többséget.

Trump elnök többször is kitért a válasz elől, hogy elfogadja-e majd az eredményt és garantálja-e a békés hatalomátadást.

Közben Hillary Clinton, Trump 2016-os riválisa a nyilvánosság előtt követelte Bidentől, hogy ne fogadja el a választási eredményt, ha az túl szoros lesz.

Az amerikai szavazók több mint kétharmada - 66 százalék - kételkedik abban, hogy a választás szabad lesz és mentes a külső befolyásolástól.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

dalia7, 2020.10.23 21:47

Ki ijesztgeti az embereket a demokrácia hazájában? A média ? Vagy tán Soros??? Királyság kell... Isten kegyelméből uralkodó valaki... Pl. válasszák meg II. Erzsikét Britannia uralkodóját... Igazi celebet lehet belőle kreálni...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Tapucika, 2020.10.23 20:40

A fegyver es loszervasarlasok felfutasa is erre vall.....felnek az emberek a csocselektol.
A fegyver biztonsagerzetet ad.Persze ha tudod felelosen hasznalni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html