Előkelő listára került Budapest

Horvátország fővárosa nyert azon a világszintű internetes szavazáson, amelyen arról kérdezték az embereket, melyik településnek adnák idén az Európa karácsonyi fővárosa megtisztelő címet. Budapest is elég jó szerepelt.
Komócsin Sándor, 2017. december 12. kedd, 15:37
Fotó: Pixabay

Minden évben felteszi a kérdést a világ közvéleményének a brüsszeli székhelyű European Best Destinations utazási reklámügynökség, hogy melyik európai város karácsonyi kínálatát tartják a legvarázslatosabbnak. Az idei versenyben az elmúlt évekhez hasonlóan ismét Horvátország fővárosa, Zágráb végzett az élen negyvennapos szabad téri adventi fesztiváljával - adta hírül a yahoo.com (képünk illusztráció).

A Best Christmas Markets néven futó közvélemény-kutatásban olyan Európától távoli országok lakói is részt vesznek, mint India, Kenya, Brazília, Kanada vagy Mexikó. A felmérésben 131 ország több mint 200 ezer lakója adta le a voksát december 11-éig. A szavazatok 72 százaléka Európán belülről, 28 százaléka azon kívülről érkezett.

Az élet egy cirkusz

Zágráb idén már egymás után harmadszor nyeri el az európai idegenforgalmat népszerűsítő szervezet versenyének fődíját. A népmesébe illő szépségű karácsonyi fesztivál része, hogy barátságos bohócok, tűznyelők, gólyalábon járó óriások és tenyérjósok keverednek az utcákon hömpölygő emberek közé. A fesztivál mottója szerint az élet egy cirkusz.

A dobogó második lépcsőfokára a franciaországi Colmar városa került, amely ünnepi dekoráció és programok nélkül is úgy néz ki, mintha egy Andersen-meséből lépett volna elő. Erre városra voksolt a legtöbb francia és brazil. Bécs lett a harmadik, részben annak köszönhetően, hogy az indiai szavazók kedvence, Budapesté a negyedik, Strasbourgé az ötödik hely.

Zágráb az Egyesült Államok, Kanada, Ausztrália, Oroszország, Dánia és Kenya szavazóinál is az első helyen végzett.

Európa legvarázslatosabb karácsonyi városai

1. Zágráb, Horvátország
2. Colmar, Franciaország
3. Bécs, Ausztria
4. Budapest, Magyarország
5. Strasbourg, Franciaország
6. Montbeliard, Franciaország
7. Aachen, Németország
8. Bázel, Svájc
9. Metz, Franciaország
10. Tallinn, Észtország

A nyitókép forrása: Pixabay.com

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarosPifta, 2017.12.12 18:13

Győr átlagos, nem nagyon tetszik, az árak méginkább nem. Kürtőskalács 1200 huf. Ami egyébként 400 máshol.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html