Előrehozott választást kezdeményezett a miniszterelnök - bejött a terv

Joseph Muscat miniszterelnök pártja, a Máltai Munkáspárt győzött a szombati előrehozott parlamenti választáson Máltán. A személyét érő politikai támadások miatt idő előtti választásokat kezdeményező kormányfő vasárnap az előzetes eredmények ismeretében jelentette be pártja győzelmét.
Szepesi Anita, 2017. június 4. vasárnap, 16:24
Fotó: Reuters

A pártelnök-kormányfőt azzal vádolták meg, hogy titokban offshore céget működtet Panamában, ami ugyan nem tiltott Máltán, mégis felzúdulást keltett - írta az InfoRádió.

Vádolták azzal is, hogy a felesége szabálytalan üzleteket köt. Muscat fő riválisa, az ellenzéki Simon Busuttil, a konzervatív Nemzeti Párt vezetője Twitter-üzenetben beismerte pártja vereségét.

Busuttil hangsúlyozta, hogy tiszteletben tartják a választók döntését. Muscat - akit 2013-ban nagy többséggel választották meg először az ország miniszterelnökévé - első nyilatkozatában a kormánya által elért gazdasági sikerekkel indokolta a győzelmet. A 430 ezer lakosú Málta az Európai Unió soros elnöke, ezt a tisztséget június végéig tölti be. Végeredmény vasárnap estére várható.

HOZZÁSZÓLÁSOK