Elszámolhatta magát a Lidl (frissítve)

Telkeket adna bérbe a fővárosban a Lidl, könnyen lehet, hogy korábban elszámolta magát a cég, és több helyet vásárolt áruházépítésre, mint amennyit hasznosítani tud. Az ingatlanok egyelőre parkolókként hasznosíthatók. A Lidl tájékoztatása szerint a jogszabályok miatt nem tud jelenleg fejleszteni.
Napi.hu, 2016. december 8. csütörtök, 08:47
Fotó: Napi.hu

Több telket is felkínált a fővárosban (Újpesten, Zuglóban, Újbudán és a Óbudán) a Lidl - böngészte ki a  hirdetésekből a Magyar Nemzet. A legkisebb 6,7 ezer, a legnagyobb 17 ezer négyzetméteres. A felkínált ingatlanok a jelenlegi szabályok mellett nem építhetők be, ez lehet az egyik oka annak, hogy bérbe adná őket az áruházlánc.

Egy szakértő emlékeztet arra, hogy a Lidl rengeteg ingatlant vásárolt, amikor megjelent Magyarországon, lehet, hogy ezek egy részére egyelőre egyszerűen nincs szüksége. Az is előfordulhat, hogy túl sok telket szereztek meg: nem tudnak annyi áruházat gazdaságosan üzemeltetni, amennyit fel tudnának építeni.

Reagált a Lidl
A Lidl Magyarország a plázastop és a helyi szabályozási terv miatt nem tudja jelenleg beépíteni a tulajdonában álló ingatlanokat, mivel az építési engedélyhez plázastop felmentés szükséges. Amennyiben ez nem állna fent, a Lidl Magyarország azonnal megkezdené az építkezéseket - tájékoztatta lapunkat a kereskedelmi társaság.

Az ingatlanok eladásától talán azért tartózkodnak, mert azzal valamelyik versenytársukat segíthetnék. Az ezer forintos jelképes bérleti díj, amit kérnek azt jelzi, hogy ajánlatokat várnak. A telkek jelenlegi formájukban leginkább parkolókként hasznosíthatók, mivel forgalmas helyeken vannak.

HOZZÁSZÓLÁSOK