Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ross a 2017-es beiktatásakor megfeledkezett a 2,5-2,9 milliárd dollárra tett vagyonának nagy részéről, több mint 2 milliárd dollárról.

Amikor a Forbes rákérdezett a vagyonnyilatkozatban szereplő számokra, egészen más adatokat kaptak válaszul, mint a 2016-os választások előtti hónapokban, amikor az Egyesült Államok 400 leggazdagabb emberéről szóló listát állították össze.

Mint kiderült, Ross a választások és a kinevezése közötti három hónapban több mint 2 milliárd dollárt helyezett át olyan pénzalapokba, amiknek kedvezményezettjei a családtagjai - olvasható az Indexen.

Ross éppen ezzel védekezett, miszerint a kétmilliárd dollárból már nem húz hasznot, ezért nem vallott az összegről, csakhogy a Forbes megjegyzi, hogy a vagyonnyilatkozatban minden olyan pénzösszeget fel kell tüntetni, ami a nyilatkozatot megelőző naptári évben bevételt termelt.

Ráadásul ha a kétmilliárdos összeget egyszerre helyezte át egy alapba, akkor ajándékozási illetéket is kellett volna fizetnie, csaknem 800 millió dollárt. (Ő a leggazdagabb a régióban.)

Címlapkép: Paul Morigi / GETTY IMAGES / AFP