Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ezen időszakban minden Kínába érkező és onnan távozó áru, illetve az azokat szállító jármű is mentesül a vámellenőrzés és a zárlat díjának megfizetése alól - jelentette be a Pénzügyminisztérium és a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság csütörtökön. A hivatalos becsléseket idéző kínai központi televízió, a CCTV szerint az intézkedés összesen mintegy 3,5 milliárd jüan (122 milliárd forint) könnyebbítést jelent az import- és exportszektor szereplőinek.

Egy korábbi döntés értelmében október 1-jétől nem kell vámfelügyeleti díjat sem fizetniük a kereskedőknek, a kötelező egészségügyi vizsgálat díját és egyéb költségeket ugyanakkor továbbra is kötelesek megtéríteni.

A központi vezetés korábban a bürokratikus terhek csökkentésével, a pénzügyi finanszírozási forrásokhoz való könnyebb hozzáféréssel és az adóvisszatérítés gyorsításával próbált a hazai- és a világgazdaság lassulása, az exportpiacok gyengesége miatt nehéz helyzetben lévő kereskedőkön segíteni.

A kínai import éves bázison 2,6 százalékkal csökkent augusztusban, az export pedig a júliusi egy százalékos emelkedés után, az elemzők várakozásait jelentősen alulmúlva, csupán 2,7 százalékkal tudott nőni.