Ahogy értettem, az új, noha nem feltétlenül döntő, de mindenképpen új információk alapján a keresési zónát kiterjesztik pénteken az Indiai-óceánra - mondta Jay Carney elnöki szóvivő.

Az amerikai haditengerészet utasított egy hajót és egy felderítő repülőgépet, hogy menjen a térségbe - közölte egy név nélkül nyilatkozó illetékes. "Az USS Kidd a Malaka-szoroson fog áthaladni az óceán felé" a Thai-öbölből - mondta.

A szakértők egy automatikusan ismétlődő jelzésre hivatkoznak, amelyet műholdon keresztül adott le a repülőgép négy órán keresztül az eltűnése után. Ez alatt a négy óra alatt a gép akár az Arab-tengerig is eljuthatott.

A maláj kormány közlekedési minisztere csütörtökön pontatlannak minősítette a The Wall Street Journal című amerikai lap értesülését az órákon át tartó további repülésről, de egy illetékes pénteken már csak annyit mondott, hogy tudnak erről az információról, de nem akarják kommentálni.

Az ABC News amerikai televíziós csatorna arról értesült, hogy a repülőgép két legfontosabb távközlési rendszere 14 perc különbséggel hagyta abba az adást. A tévé forrásai szerint emiatt valószínűbbnek tűnik az a feltételezés, hogy szándékosság és nem műszaki hiba áll az eltűnés mögött.