A lengyel Országos Rádió- és Televízió Tanács (KRRiT) elfogadta a Lengyelországban még mindig meglévő tévé-rádió előfizetések módosításáról szóló a jogszabályt 2021-re. Az előfizetés jövőre magasabb lesz - adta hírül a gazeta.pl. A rádió- és televízió-előfizetés kötelező díj mindenkinek, aki tévé-, vagy rádiókészülékkel rendelkezik.

Ez alól csak akik 75 év felettiek, a veteránok, a hadi rokkantak, illetve a nyugdíjasok azon része mentesül, akik rendkívül alacsony nyugdíjjal rendelkeznek. Összességében a mentesség 3,7 millió személyt érint. Az emberek túlnyomó többsége mindkét készülékkel rendelkezik, de azért kiszámolják az előfizetési díjat csak rádióra is.

A KRRiT minden évben dönt az előfizetésről, mégpedig november vége előtt. Idén már most meghozták a döntést a 2021-es díjakról. Ennek megfelelően a havi előfizetési díj a rádió használatáért havi 7,50 zloty  lesz - jelenleg 7 zloty - , a televízió, illetve a rádió és a televízió együttes használatáért 24,50 zlotyt (2000 forint) kell majd fizetni. Ez jelenleg 22,70 zloty. Utoljára 2016-ban emelték az előfizetési díjakat.