Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az olasz statisztikai hivatal (ISTAT) szerdán kiadott második becslése szerint Olaszország hazai összterméke (GDP) 0,9 százalékkal nőtt 2016-ban az előző évben mért 0,8 százalékos gyarapodás után.

Az olasz kormány 0,8 százalékos gazdasági növekedésre számított a tavalyi évről, az idei évre pedig 1,0 százalékos GDP-növekedést jósol, összhangban a független kutatóintézetek többségével - írja az MTI.

Olaszország államháztartási hiánya a GDP-hez viszonyítva 2,4 százalékot tett ki tavaly, bőven alatta maradt az Európai Unió 3 százalékos plafonjának. Az olasz kormány az idei évre 2,7 százalékos deficittel számol.

Ugyanakkor Olaszország államadóssága - amely Görögország után a második legnagyobb az euróövezeti tagállamok között - újabb rekordot döntött meg. Míg 2015-ben a GDP 132,0 százalékára rúgott, tavaly már 132,6 százalékra nőtt ez az arány.

Az Európai Bizottság aggódik az olasz államadósság növekedése miatt, és arra kérte a római kormányt, hogy még április végéig fogadjon el pótlólagosan megszorító intézkedéseket 3,4 milliárd euró értékben.