Emiatt borul minden Észak-Koreában?

Az elmúlt időszakban felgyorsult észak-koreai erődemonstrációk azt a célt is szolgálhatják, hogy az ország vezetője, Kim Dzsong Un saját legitimitást biztosítsa - véli Csoma Mózes Korea-kutató.
Dzindzisz Sztefan, 2017. december 29. péntek, 08:35
Fotó: AFP

Észak-Koreában az elmúlt hat-hét évtizedben is meghatározóak voltak az erődemonstrációk. Ezek viszont Kim Dzson Un hatalomra jutása óta, mintha felgyorsultak volna - jegyezte meg Csoma az M1-en az MTI tudósítása szerint. (Csiki-csuki Észak-Koreával - Kína lecsapott.)

Csoma Mózes szerint ennek hátterében az is állhat, hogy Kim Dzsong Un apja halálakor fiatal kora miatt hátrányos helyzetben vette át az ország irányítását. Apja elmúlt 50 éves, amikor az ország élére került, Kim Dzsong Un 30 éves sem volt. Márpedig a távol-keleti gondolkodásban az életkornak jelentős szerepe van, így az észak koreai vezetőnek, aki a Kim-klán aktuális vezetője is egyben - mindenképpen "nagy tetteket" kell produkálnia. A különböző erődemonstrációk, a nukleáris tevékenység és a rakétaprogram felgyorsítása is ezt szolgálják - mondta a szakértő.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

troll, 2017.12.29 09:44

a fő baja az volt, hogy peking és az észak koreai vezetés jelentős része az eredeti trónörökönst, a bátyját , kim jong nam-t szerette volna a trónon látni.
ezért aztán kivégeztetett számtalan állami és katonai vezetőt, köztük rokonait is, mert úgy gondolta, hogy pekinggel szövetkezve meg akarják buktatni.
a végső megoldás pedig bátyja megölése volt, amire jó alkalom nyílt mikor az malajziába látogatott, ugyanis a kínához tartozó macau-n nem merte végrehajtatni a gyilkosságot,tekintve, hogy pekingtől tart.

a bajokat fokozta trump hatalomra kerülése, kim jong un nagyon tart a forrófejű amerikai elnöktől.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html