Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szavazatok összesítésekor a republikánus és a demokrata párti jelölt végig fej fej mellett haladt, s a végleges eredményeket is csak jóval éjfél után tették közzé. A mérsékelt demokratának mondott Conor Lamb a voksok 49,8 százalékával győzött, míg a republikánus Rick Saccone - aki mellett a múlt szombaton Donald Trump elnök kampányolt -, a választók 49,6 százalékának bizalmát szerezte meg.

A Pittsburgh környékén lévő választókerületben azért került sor pótválasztásra, mert tavaly ősszel magánéleti botránya miatt lemondott a republikánus Tim Murphy képviselő - írta az MTI.

Ebben a kongresszusi választókerületben a 2016-os elnökválasztáson Donald Trump több mint húsz százalékkal több szavazatot kapott, mint demokrata párti vetélytársa, Hillary Clinton, s azóta ezt a vidéket "Trump-országnak" is nevezik az amerikai sajtóban.

Kicsit tovább tartott, mint gondoltuk, de végül is megcsináltuk! Ti megcsináltátok! - fordult az ünneplő választókhoz szerda hajnalban a győztes 33 éves demokrata párti politikus, aki gazdasági téren Bernie Sanders, a demokraták elnökjelöltségéért indult vermonti szenátorhoz hasonló programot fogalmazott meg, míg társadalmi kérdésekben konzervatív, inkább a republikánusokéhoz közelálló programot hirdetett.

Elemzők szerint a győzelem nagyon kicsiny arányú, ennek alapján nem lehet messzemenő következtetéseket levonni az ősszel esedékes félidős választásra vonatkozóan.

A győztes politikus valószínűleg nem lesz sokáig a választókerület képviselője, a pennsylvaniai legfelsőbb bíróság ugyanis a múlt hónapban újrarajzolta a választókerületet, és ősszel, a félidős választásokon már ennek alapján indulnak majd a jelöltek - írta a Ahe Wall Street Journal.