Ennek a hírnek Putyin most nagyon örülhet

Nőtt az orosz GDP az első negyedévben, és bővült az orosz ipari termelés májusban, ugyancsak éves összevetésben.
K. Kiss Gergely, 2017. június 16. péntek, 16:19
Fotó: Napi.hu

Az orosz statisztikai hivatal pénteken azt közölte, hogy az idei első három hónapban 0,5 százalékkal nőtt a hazai össztermék (GDP) a tavalyi első negyedévvel összevetve, amikor még 1,2 százalékos csökkenést jegyeztek fel.

Makszim Oreskin orosz gazdaságfejlesztési miniszter a napokban azt mondta, hogy idén várhatóan 2 százalékkal nő az orosz gazdaság.

Ugyancsak pénteken a statisztikai hivatal arról is beszámolt, hogy májusban 5,6 százalékkal, az első öt hónapban pedig 1,7 százalékkal nőtt az orosz ipari termelés éves szinten.

A május végével záródott öt hónapban egyebek között a bányaipari termelés 2,7 százalékkal nőtt, a feldolgozóipari termelés pedig 0,9 százalékkal bővült éves összevetésben.

Tavaly 1,3 százalékkal nőtt az orosz ipari termelés, miután tavalyelőtt 3,4 százalékkal csökkent.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Rodent, 2017.06.17 05:21

@tepsi: -1,2% -hoz viszonyitva lett most +0,5%. Akkor ki tudod szamolni, hogya 2 evvel ezelotti eredmenyhez kepest hogy nez ki a mostani? :)))
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tepsi, 2017.06.16 20:16

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html